Seizoensfinale Hockenheim

De seizoensafsluiter in Hockenheim🏁#2019

Afgelopen weekend hebben we het laatste raceweekend van het jaar gereden. Het was een mooi vol veld met 26 zijspannen aan de start.

Het team is op donderdag vertrokken richting Duitsland. Na heel wat regen onderweg was het gelukkig droog toen we aankwamen op het circuit en de tent op moesten bouwen.

Vrijdag startte de dag met een technische keuring en de ridersbriefing. Om 15.10u was de vrije training. Het regende en daarom is het team vertrokken op de regenbanden. Wout en Jarno konden door veel verschillende stukken asfalt geen optimale grip vinden. Later die middag stopte het met regenen. Wout & Mathilde zijn nog op verschillende plaatsen langs de baan gaan kijken of de baan al wat begon op te drogen. We hebben daarna besloten om tijdens de kwalificatie te vertrekken op slicks. Het was nu weer lastig om een goede tijd neer te zetten omdat de baan nog gedeeltelijk nat was. Maar met de gedachte dat we hoogstwaarschijnlijk zaterdag een droge training zouden gaan rijden, waren we met dit resultaat tevreden.

Zaterdagmiddag was de 2e kwalificatie. Het tempo lag al gelijk een stuk hoger en het team draaide een paar rondes van 1,40. Na een kort moment in de pit is het team weer vertrokken en hebben ze hun tijd nog aangescherpt naar 1,39 wat goed was voor een 12e startplaats.

Om 18.00u was de eerste race over 14 ronden, het team had een goede start en kon gelijk een paar andere teams inhalen. Daarna een aantal ronden kort achter team Talens. We waren iets sneller maar zochten naar een plek om er voorbij te kunnen, toen plots Team Remse voorbij kwam op het eind van het rechte stuk. In diezelfde ronde haalden zij ook team Talens in. In de ronde die volgde konden we beide teams inhalen op het einde van het rechte stuk. Daarna gas er op en vanuit de pitstraat gaf Mathilde iedere ronde aan dat ons span uitliep op zijn achtervolgers. Helaas was team Kranenburg al te ver uitgelopen om nog in te kunnen halen. In de laatste ronde bij het aanremmen van de hairpin viel het span even zonder benzine. Gelukkig pikte hij op tijd weer op, kon het team zijn weg vervolgen, net nog team Talens voorblijven en zo finishten zij op een keurige 7e plaats🏁

Zondag om 17.30u was de 2e race, ditmaal een race over 12ronden. Het team had weer een goede start en kon weer samen met team Kranenburg en team Talens de race vervolgen. Een paar rondes voor het eind hebben we iets moeten lossen maar het team kwam weer als 7e over de finish.

Afgelopen weekend weer twee x 9punten erbij voor het ONK klassement. En dan te bedenken dat we na het (pech-) raceweekend in Zolder nog op plaats 42 stonden met 0 punten..

Doordat we hierna alleen maar weer opwaarts zijn geklommen stonden we voor Hockenheim al op plek 18 met 27 punten. We zijn dus ook erg benieuwd op welke plek we uiteindelijk gaan eindigden in de eindstand van het ONK kLassement.

Voldaan en supertrots hebben we dit zondagavond afgesloten met een knalfuif georganiseerd door het IDM. Voetjes zijn flink van de vloer geweest samen met een aantal andere teams 💃🏾🕺🏽🍻🥳

We willen via deze weg onze top passagier bedanken voor de mooie wedstrijden en de geweldige samenwerking! Jarno, op naar ons volgende seizoen samen waarin we weer samen💃🏾🕺🏽🍻🥳 verder mogen groeien!

Ook gaat onze dank uit naar onze “nieuwste aanwinst” Robbert! Vriend, wat zijn wij blij met jou spontane binnenkomst in ons team! Wij vinden dat wij ook mede dankzij jouw hulp, kundigheid en inzicht in de afgelopen wedstrijden zichtbaar gegroeid zijn! We spreken namens #87; we hopen ook dat jij volgend jaar bij ons in het team blijft en dat je samen met Wout & Jarno verder wilt groeien!

Het team heeft voor aankomende winterstop genoeg plannen zodat we niet stil zullen zitten.

Middels deze weg willen we al onze trouwe sponsoren, onze VIP members, de fotografen en al onze vrienden & familie bedanken voor jullie steun en vertrouwen in het afgelopen seizoen. We hopen in het aankomende raceseizoen 2020 weer op jullie support te mogen rekenen. Dank jullie wel👏💪🏁

#87 Lets continue growing 2gether, 2020 here we come🏁🍀👏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *