IDM Assen 2019

Het raceweekend Assen

Afgelopen weekend hebben we gereden op het TT-circuit Assen.

Er stond voor de zijspannen maar een race op het programma. Dit door de beperkte racetijden op het circuit. Op donderdagmiddag zijn we richting het noorden gereden. Eenmaal aangekomen hebben we samen met Jarno, Natasha en Robert de tent op gebouwd.

Vrijdag was het een hele zit tot de vrije training, die was pas om half 3. Jarno en Wout hebben 5 rondes gereden en zijn daarna even binnen gekomen in de pitstraat om wat door te spreken. Toen ze weer wilden vertrekken werd de rode vlag gezwaaid🚩 er lag een oliespoor op de baan en de verdere training werd gecanceld.

Om 17.45 was de eerste kwalificatie, het tempo zat er al gelijk goed in en Mathilde gaf vanuit de pits een 1.54 aan. Toen de mannen daarna binnen kwamen in de pits hebben we banden getemperatuurd en nog wat doorgenomen. Met nog 6 minuten op de klok ging het team weer de baan op, een sneller team kwam voorbij met hun span en reden zo’n 50meter vooruit. Al snel bleak dat de mannen het andere span bij konden houden. In de laatste ronde wisten ze zelfs een 1.52 te rijden! 2 seconden van de pr af, het hele team was er ontzettend blij mee!

Zaterdag was de 2e kwalificatie om 12.35u. Het had die morgen wel geregend dus de baan was nog wat nat hier en daar. Maar jullie begrijpen wel, Wout en Jarno hadden hier beiden geen enkel probleem mee 😉 In de eerste ronden was het even aftasten, op de curbstones en witte strepen na was het heel goed te doen. Elk rondje ging het iets sneller en uiteindelijk aan het eind van de training had het team weer een rondetijd van 1.52 te pakken!

Het was nog even spannend of de race wel door zou gaan. In één van de sessies voor ons was er een groot oliespoor neergelegd op een natte baan. De Marshalls hebben er alles aan gedaan om de baan schoon te maken. Door alle vertraging werd de race wel ingekort van 12 ronden naar 9 ronden . Het team had geen superstart (de koppeling bleek te slippen) maar kon in de eerste bochten gelijk weer aansluiten bij team Talens en team Kranenburg. De baan was nog gedeeltelijk nat, en op sommige stukken waren we iets sneller. Maar dit moesten we op de rechte stukken dan weer ontgelden in verband met de slippende koppeling. Na zo’n 6 ronden kwam team Roscher in beeld. Hij was aan het terugzakken omdat hij een verkeerde bandenkeus had gemaakt. Toen team Talens hem voorbij ging spinden zij en raakte daarbij team Roscher. Team Kranenburg moest uitwijken en de mannen konden goed profiteren want ze haalden 3spannen in binnen 100meter💪 Direct werd het tempo iets opgeschroefd om team Kranenburg voor te blijven in de laatste rondes. En zo kwam het team als 7e (algemeen) over de finish🏁 Een geweldig resultaat en het hele team was er erg blij mee🥳👏

Die avond hadden we de jaarlijkse BBQ, die werd verzorgd door team Smits. Ons team was vergezeld door een grote groep vrienden en fans en we hebben een ontzettend gezellige avond tot in de late uurtjes gehad.

We hebben ons span weer klaargemaakt voor de seizoensafsluiter in Hockenheim, wat in het aankomende weekend van 27/29 september plaats vind.

Een sportieve groet van het gehele team💪😎🙌🏁🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *