Raceweekend Most

Afgelopen weekend was de ONK/IDM race op het circuit van Most “Tsjechië”🇨🇿

Na de race in Schleiz zijn we door gereden naar Tsjechië voor een welverdiende vakantie samen met Team Talens #22 en Team Kranenburg #85🏕⛰Op de camping hebben Wout, Hilbert en Wiggert de zijspannen samen in 1 tent gezet en de hele vakantie samen aan hun spannen geknutseld, gepoetst en hun spannen volledig nagekeken. De camping eigenaar was zelfs zo enthousiast dat hij flyers had opgehangen voor geïnteresseerden om de aankomende race van de Teams in Most te komen bezichtigen.

Donderdagmiddag kwamen we aan op het voor ons nieuwe circuit, Jarno had hier al een tweetal keren gereden met de Sidecartrophy. We hebben onze tent opgebouwd en alles klaargemaakt voor het weekend. Savonds heeft het Team een ronde over de baan gelopen om een idee te krijgen hoe alles er bij lag op de baan en de baan te verkennen.

Vrijdagmorgen begon met de technische keuring van het span. Om 11.00u was het tijd voor de eerste vrije training. We konden als één van de eersten de baan op. Door de felle zon recht boven de baan vond Wout het erg lastig om de loop van de bochten in te schatten. De mannen hebben de training goed benut en hebben een 1,57 op de klok gezet.

S’Middags was de eerste kwalificatie. De mannen zijn gestart achter Team Smits. In de eerste ronde kwam er nog een span voorbij, het leek de mannen een goed plan om naar de lijnen van dit Team te kijken, maar Wout en Jarno bleken sneller te rijden en hebben dit team weer ingehaald. Team Smits #12 was hierdoor al een eind uitgelopen. In de jacht op hun span begon de loop van de baan duidelijk te worden en wisten de mannen een 1.49 op de klok te zetten, goed voor een 4e startplaats.

Eigenlijk direct daarna kwam er een rode vlag, Team Bete de Vosges #88 was op het rechte stuk hard tegen de pitmuur aan geslagen. De brokstukken lagen overal en de training word verder gestaakt. Beide mannen zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. We wensen de rijders en hun Team veel sterkte en een goed herstel toe💪🍀👊🏼

Zaterdag begon regenachtig maar het was volgens de mannen niet nat genoeg voor regenbanden. De tweede kwalificatie heeft het Team besloten om op slicks te rijden. De mannen hebben nog een aantal rondes lekker gereden, toen het harder begon te regenen zijn ze binnen gekomen. Halverwege de middag stopte het wel met regenen maar op sommige plekken bleef de baan nog een beetje nat.

Om 18.30u was de eerste race. De start verliep niet goed vanwege veel wheelspin. Er kwamen een behoorlijk aantal spannen voorbij en hierdoor moesten de mannen gelijk aan een inhaalslag beginnen. Tijdens de race was er nog een mooi duel met Team Sattler #35 en Team Kranenburg. Uiteindelijk zijn de mannen op een keurige 9e plaats gefinishd🏁 Well done mannen👏👍🤩

De zondag begon weer zonnig🌞 Tijdens deze dag kwam er een selecte groep van medekampeerders 🏕 langs om de Teams aan te moedigen. Onze race was pas om 17.10 we hebben de dag benut om het span weer netjes te zetten en in orde te maken. Voor de race hebben we een andere bandenset gemonteerd. Ditmaal ging de start wel super en op het rechte stuk heeft het Team zelfs even op de 3e plaats gereden. In de ronden daarna kwamen er een paar spannen voorbij en zo ook Team Talens. De mannen konden het tempo volgen en ondanks dat ze dachten dat het iets minder snel ging qua rondetijden, hebben ze in de laatste ronden hun pr nog verbeterd naar een 1.48,8! De mannen zijn wederom gefinisht op een keurige 9e plaats 🏁🤩💪 👏

Met een ontzettend tevreden en goed gevoel kijkt het Team terug op twee mooie raceweekenden en een heerlijke geslaagde vakantie!

Onze volgende race is in het weekend van 6/8 september op het circuit van Assen🇳🇱

Een sportieve groet, Team Halo #87😎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *