IDM/ONK Schleiz

Het Raceweekend Schleiz🏁😊

Een kleine 2 weken terug hebben we deel genomen aan het raceweekend op de Schleizer dreieck. Nadat we een paar jaar lang van Team Talens te horen hadden gekregen dat het fantastisch was om aan dit raceweekend deel te nemen, zijn we dit maal voor het eerst afgereisd. Het was allemaal wel even spannend of we het zouden halen om het span en alle andere bijbehorende voorbereidingen na de crash in Zolder geregeld te krijgen. Maar met alle hulp van andere teams en sponsoren die we in de weken na de crash hebben gehad, is het ons uiteindelijk gelukt!!

Donderdagmorgen zijn we afgereisd richting Schleiz. Op een enkele file na konden we goed rijden op de bloedhete dag. Geen airco dus ramen open en gas😁

Bij aankomst hebben we direct de tent opgebouwd.

Vrijdagmorgen begon met de technische keuring van het span. Daaruit bleek dat de voorwiellagers iets te veel speling hadden. Na de ridersbriefing hebben we de motor in orde gemaakt voor de vrije training. Jarno & Wout hebben in de eerste rondes eerst rustig de baan verkend. Daarna het tempo opgebouwd en uiteindelijk nog een 1,45 op de klokken gezet. Aan het einde van de middag was de eerste kwalificatie. Tijdens deze kwalificatie ging het al een stuk sneller en zetten de mannen een tijd neer van 1,43.

S’avonds hebben we de dag feestelijk afgesloten met de long tisch🥒🥗🥖🥩🍗🥂🍾🍻. Dit is een groot buffet waar elk zijspanteam een maaltijd voor klaar maakt en het daarna gezamenlijk opeet aan een hele lange tafel.

Zaterdag zijn we de dag gestart met de 2e kwalificatie. De mannen hebben hun tijd tijdens deze training nog aangescherpt naar een 1,41.6. Dat was goed voor een 14e startplaats.

Smiddags was de eerste race. In de opwarmronde schoof de kuip iets opzij daardoor dacht Wout dat de kuip niet goed zat. Op de grid hebben we nog geprobeerd om de kuipsteun terug in zijn houder te plaatsen maar de steun bleek afgebroken onder aan de kniebak. We hebben besloten om de race niet te rijden. S’avonds hebben we de motor weer in orde gemaakt voor race 2.

Zondagmiddag was race 2, de mannen hadden een goede start, maar na een paar keer bijna contact te hebben gehad met een ander deelnemend span besloten ze het iets rustiger aan te doen en voor de punten te gaan. In de laatste ronde reden ze nog een span voorbij en finishten ze als 12e🏁

Het hele team was blij met het resultaat. Het is een positief keerpunt voor het team omdat de mannen voor het eerst dit seizoen een race uitgereden hebben. Het gevoel is goed en vanaf dit punt hopen we vol vertrouwen weer op te kunnen bouwen.

We hebben het weekend feestelijk afgesloten samen met Team Talens en daarna alles ingepakt om gezamenlijk met Team Talens en Team Kranenburg een heerlijke vakantie te gaan vieren in het mooie Tsjechië.

Een sportieve, relaxte groet Team Halo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *