IDM Zolder

Raceweekend Zolder

Het raceweekend Zolder begon geweldig, het had alles wat een raceweekend tot een topweekend kon maken. Stralend weer, veel gezelligheid, plezier en aanloop van supporters, vrienden en sponsoren.
Het team is op donderdag middag richting het circuit Zolder vertrokken, onze “thuiswedstrijd”. Zonder al te veel oponthoud waren we een kleine 2 uur later in Zolder. Jarno en Natascha startte hun reis vanuit het Friese landschap maar rolde van de ene file in de volgende dus arriveerden iets later als verwacht. De tent was zo opgezet, alles werd op zijn plek geplaatst en we hebben hierna met het complete team lekker samen soep gegeten. S avonds hebben we nog gezellig gebuurd met een aantal ander teams.
Vrijdag ochtend om 10.15u was de eerste vrije training. De mannen hebben samen rustig de baan verkend. Jarno had nog niet eerder op Zolder gereden. Toch hadden ze er al snel een goed gevoel bij en reden ze een tijd van 1.52 per ronde.
Om 14.20u had het team de tweede vrije training waarin de mannen weer goed van start gingen en een ronde tijd neerzette van 1.49. De training kwam wat vroeger ten einde door een TD ( technisch defect) Wel wat jammer maar niet minder getreurd.
Het TD werdt snel verholpen en vol positiviteit startte de mannen om 17.15u aan de 1ste kwalificatie. Hierin reden de mannen weer een ronde tijd van 1.49. Ze hebben de gehele tijd volledig benut om te trainen. Na deze training heeft het team besloten om nieuwe banden te plaatsen zodat deze tijdens de tweede kwallificatie op zaterdag in gescrubbed konden worden. Het span is in gereedheid gebracht en het team heeft hierna lekker gegeten en nog tot in de late uurtjes gezelligheid gehad met een aantal andere teams.
Zaterdag ochtend werden we al vroeg verrast met de komst van trouwe supporters en vrienden die deze dag met ons door kwamen brengen. Een tent vol gezelligheid tot gevolg. Om 13.05u was het tijd voor de 2de kwalificatie. Opgewekt ging het team met deze kwalificatie van start. Helaas kon het team deze tijd niet optimaal benutten omdat er wederom een TD was. Dit TD konden we goed verhelpen en we hebben het span klaar gezet voor de 1ste race om 17.20u.
De eerste race was de startpositie een 18de plek en hadden de mannen een goede start. De mannen hadden een leuke strijd met Team Klok. Toen de mannen Team Klok voorbij waren en op een tiende positie reden, moesten zij de race al snel staken vanwege een schakelarm die dol was. Helaas hebben de mannen de race dus niet uit kunnen rijden. Wel hebben de mannen een prachtige tijd van 1.47 neergezet. Het team was daarmee tevreden, ze hebben het span weer in gereedheid gebracht voor de volgende en laatste race op zondag. S avonds hebben we een ontzettend gezellige avond gehad, lekker gegeten, gepraat, gelachen en gezongen. Wat een genot, het leek bijna vakantie!
Zondag om 13.10u was het tijd voor de 2de race. De mannen hadden er zin en waren er klaar voor. Er waren een paar teams die uitvielen waardoor wij een plekje opschoven in onze startpositie. Het werd Startplaats 17. Wederom hadden de mannen een hele mooie start, waarbij al gelijk 3 plaatsen werden gewonnen. Helaas is het bij het overgaan van de Sacrementsheuvel lelijk mis gegaan. Het blok van het span is vastgelopen waardoor de mannen met een enorme snelheid luttele malen over de kop geslagen zijn. Jarno is uit de bak geschoten en Wout is met span en al een aantal keren omgerold. Brokstukken overal en een rode vlag tot gevolg. De mannen zijn opgepikt en Wout is naar het Medical center gebracht. Jarno is eerst met het span mee terug naar de tent gegaan om het daar aan de rest van het team af te leveren. Hierna zijn Jarno en Mathilde naar het Medical centrum gegaan om Jarno na te laten kijken. Wout was ter controle doorgestuurd naar het Ziekenhuis en nadat Jarno gecontroleerd was en goed gekeurd was, zijn zij naar het ziekenhuis gereden waar Wout naar toe was gebracht. Na uitgebreid onderzoek kregen we te horen dat ook Wout, net als Jarno, er zonder breuken maar met een paar flinke kneuzingen en een hersenschudding vanaf was gekomen. Ondertussen hebben Liesbeth, Edwin, Natasja en onze jongens samen met behulp van onze vrienden van Team Talens het span ingeladen en alles geregeld om klaar te zijn voor eventueel vertrek.
We hebben verschillende filmpjes toegezonden gekregen waarin we vanuit verschillende hoeken de crash hebben kunnen bekijken en één ding is zeker; Jarno en Wout hebben beiden een paar engeltjes op hun schouders gehad.
De situatie van het span is nog niet geheel duidelijk. Hier gaat het team de komende dagen naar kijken en hun hoofd over buigen. Wordt vervolgd.
Wij willen als team, iedereen ontzettend bedanken voor de hulp, de lieve berichtjes en woorden en hun medeleven.
We houden jullie op de hoogte over de verdere ontwikkelingen.

Een sportieve groet van het hele Team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *