ONK Hengelo

Het raceweekend Hengelo..

Update van het eerste raceweekend in Hengelo voor team Halo.

Vrijdag 10 mei is team Halo om 11u met een goed gevoel vanuit Heinkenszand vertrokken richting Hengelo.

Voor het eerst met de nieuwe combinatie op pad, alles paste en stond al netjes op zijn plek. Het team onderhield onderweg contact met onze Franse passagier Freddy wanneer hij met zijn partner Marlene en nog een clubje Franse rijders zou arriveren op Hengelo. Na een iets vertraagde rit, wegens verkeersdrukte, kwam het team aan in Hengelo. Freddy stond ons al op te wachten bij de gate en had een prima plek voor ons weten vast te houden! Wout heeft de combinatie er zonder al te veel moeite prima neer gezet en met onze Franse vrienden hebben we alles uitgepakt en opgezet. Het span is nog nagekeken door Freddy en Wout en netjes klaargezet voor de eerste training.

Heel veel complimenten heeft het team mogen ontvangen van andere teams over de combinatie, dat was erg leuk en deed ons goed, dank jullie wel! Vrijdagavond hebben we heerlijk met z’n allen in de tent gegeten met een overvloed aan lekker eten drinken wat de 4 teams hadden meegenomen en klaargemaakt.

Zaterdag ochtend was het team al vroeg uit de veren voor de riders briefing om 07.45u. Hierna hebben we ontbeten en de laatste dingetjes in gereedheid gebracht. Om 12u had het team de eerste training.

We hadden er erg veel zin in en tijdens de eerste training verliep alles prima. De eerste rondes lagen Wout & Freddy zelfs op een tweede positie en uiteindelijk eindigden zij op een mooie 6de positie met een ronde tijd van 2,05.8 Het team heeft na de training in de tent het span nagelopen en klaargezet voor de tweede training van 16.50u. Hierna hebben we heerlijk met een groot aantal mensen samen gegeten. Vlees & groente op de bakplaat, stokbrood en

Franse kazen, het was goed voorbereid en erg gezellig.

De tweede training starten de mannen weer prima, er werd weer een keurige rondetijd gereden van 2,05.5 in de eerste twee rondes dus dit bood goede perspectieven.

Tijdens de 5de ronde verscheen er een “gele vlag”. In de pit was het op dat moment erg druk. Er stonden wel 8 of 9 spannen binnen. Enkele seconde later “rode vlag”. Het team was nog niet binnen. Marlene (zelf ook passagier bij Aymeric Dejonghe #114) arriveerde in de pitstraat en vroeg naar Freddy. Schijnbaar stond Wout in het weiland maar Freddy was er niet bij. Op dat moment schakel je als team naar een andere frequentie. Er werd geïnformeerd naar de stand van zaken bij de baco’s. Naar eerste verluid waren beide mannen “oké”. Hierna begon het afwachten. Marlene, Liesbeth en Mathilde hebben samen afgewacht in de pit Na een poosje werd het span met Wout binnen geduwd. Met Wout was alles oké, hij had verder, afgezien van de schrik van de crash geen verwondingen opgelopen. Het span reed niet meer zelfstandig maar dit was voor latere zorg. Mathilde had nogmaals geïnformeerd naar nieuws over Freddy, maar nog steeds geen informatie. Hierna zijn Marlene en Mathilde naar het Medical center gegaan om daar te wachten op meer nieuws en op Freddy.

Freddy werdt niet lang hierna binnen gebracht, benauwd en met erg veel pijn in zijn buik en rug. Het was snel duidelijk dat hij door moest voor onderzoeken naar het ziekenhuis in Zutphen. Vriend Pierre is als talk meegegaan in de ambulance en Marlene, Wout & Mathilde hebben een lift gekregen van onze vriend Bas van team Talens. In het ziekenhuis is Freddy uitgebreid onderzocht en nagekeken. Hij heeft een klaplong, een gekneusde long en onder in de rug een paar breukjes waardoor hij voor observatie in het ziekenhuis moet blijven. We zijn in het ziekenhuis erg goed geholpen, begeleid en geïnformeerd. Het team zal Freddy zo veel mogelijk bijstaan en helpen indien mogelijk.

Het span heeft ook het nodige te lijden gehad nadat het over de greppel in het weiland is beland. De koker is hierbij dusdanig beschadigd dat er een groot gedeelte vervangen zal moeten worden. In de komende dagen en weken zal duidelijk moeten worden hoe het seizoen en de racekalender er voor het team komend jaar uit zal gaan zien. Onze eerste zorg zal de hoedanigheid van onze vriend en passagier Freddy zijn en hierna kijken we verder. Alle suggesties, ideeën en hulp om ons team weer op weg te helpen zijn van harte welkom. We willen jullie vragen dit via een pb middels Messenger te doen. Verder willen wij iedereen bedanken voor de hulp en het meedenken. Wij wensen al onze collega rijders vandaag twee goede races met mooie resultaten en hiermee ronden wij ons weekend in Hengelo af.

Een sportieve groet van het Halo Team.a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *