Mettet 2018

Het race weekend in Mettet is een heel goed en geslaagd weekend geweest.
Vrijdag zijn we net na de middag vertrokken richting Mettet. De rit er naar toe waren er wel een aantal stukken waar we langzaam reden maar uiteindelijk zijn we net onder de avond aangekomen.
Ingeschreven, een plekje gezocht en in een rap tempo de tent⛺️opgezet. Het team is al zo op elkaar ingespeeld dat er een soepele samenwerking is en een ieder weet wat ze moeten doen. Hierna een lekkere pizza🍕 in de oven en een goeie bak sla🥗 erbij! Hans was later maar dit was geen punt, ook voor ons 5de teamlid was er natuurlijk nog pizza🍕en sla🥗! We hebben alles klaargemaakt en een gezellige avond gehad!
Zaterdag hadden we de eerste kwalificatie training om 12.40u. Het was dit weekend erg warm☀️ en dat maakt het racen toch behoorlijk wat zwaarder maar de mannen hadden er zin in!
Ze hebben lekker wat rondes gereden en een nette tijd van 1.17 neergezet. De tweede kwalificatie was aan het eind van de middag om 17.45u. Ook deze rondes ging het weer goed, ondanks dat er een aantal keer een gele vlag werd gezwaaid ivm problemen van andere spannen, haalde ze dit keer een mooie tijd van 1.16 per ronde. Hiermee plaatste ze zich op een 4de startplaats tijdens de 2 races op zondag. Zeer tevreden hebben we hierna het span klaargemaakt voor de zondag, lekker gegeten, gebabbeld en op tijd ons mandje ingedoken.

Let the games begin😎👊🏻!!
Zondag kregen we een belletje📞 van Team Klok. Ze waren als verrassing naar Mettet gereden om naar het circuit en de races te komen kijken en ons te komen aanmoedigen🎉 Wat een ontzettend leuke en gezellige verrassing om zo support te krijgen van je collega rijders!
De eerste race was om 10.30u. Een van de teams was uitgevallen tijdens de tweede kwalificatie op zaterdag waarmee wij een plekje op schoven en mochten starten op de derde plaats. Helaas hadden de mannen een “slechte” start waarmee ze terug zakte naar een 9e positie in de eerste ronde. Het werd een inhaalrace, de mannen vochten zich terug naar een vierde plaats. In de rondes hierna kwamen ze steeds dichter bij Chris baert en Ronja Mahl. Het was een mooie race waar hard gevochten werd. Uiteindelijk hadden de mannen net niet genoeg power om team Gent express in te halen waarna de mannen op een keurige 🏁4de plaats over de finish kwamen! Door de warmte waren de mannen behoorlijk de punt af.
Om 17.25u werd de 2de race gereden. Dit maal zaten de mannen beiden prima op hun plek! Ze hadden een 👍goede start met een ontzettende leuke en spannende race tot gevolg. Weer volgende een mooi duel met Chris en Ronja, een prachtige nek aan nek. Iedere keer als ze de laatste bocht doorkwamen was het voor het team in de pit ontzettend spannend of ze er langs waren of er nog vlak achter zaten. In ronde 9 was het raak🤩 en lukte het om team Gent express voorbij te gaan en hierna was het de taak om deze plek vast te blijven houden🤞🏼. De spanning was en bleef hoog tot het eind! Uiteindelijk zijn de mannen onder luid gejuich👯‍♀️ van de rest van het team en andere supporters als 🏁3de over de streep gekomen!!! Well done Wout en Hans👏👍!! De plaatsing van het podium was dit keer het gemiddelde van de twee races waardoor de derde plek aan Chris en Ronja werd gegeven. Ze hebben het dubbel en dwars verdiend👌! Wij hebben onze eigen euforie gehad met een zeer hecht teamspirit gevoel, een heerlijk weekend en een mooie afloop hiervan. Voldaan hebben we het span ingepakt en zijn we weer huiswaarts gegaan.
We hadden dit weekend weer niet zo waar kunnen maken zonder het vertrouwen en de hulp van onze sponsoren! Dank jullie wel!
Het volgende race weekend staat gepland in juli, dan rijden we in Zolder. Tot dan, een sportieve groet van het gehele team👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *