Hockenheim 2018

Het verslag van de seizoensafsluiter IDM Hockenheim.

We zijn inmiddels al even thuis maar door andere druktes is het het er nog niet van gekomen om het verslag van een zeer geslaagd raceweekend te maken. Het laatste raceweekend hebben we afgesloten met onze 2e bakkenist Werner Wiegers. Donderdagmorgen hebben we de laatste boodschapjes nog opgehaald op de markt, en zijn daarna vertrokken richting Duitsland. De reis ging zeer voorspoedig en we kwamen om half 5 aan. De paddock was nog niet open en we hebben netjes in de rij gewacht tot de slagboom open ging, dit was uiteindelijk pas rond 6 uur. Eenmaal op het terrein hebben we een mooi plekje gezocht en onze tent opgezet. Inmiddels was Werner ook gearriveerd, hij was mee gereden met Dennis van team Talens.
‘Savonds hebben we lekker friet gegeten🍟🍔.

Op vrijdagmorgen hebben Wout en Werner de eerste vrije training verreden. Voor Werner was het de eerste keer op deze baan. Daarom hadden de mannen afgesproken om rustig aan te beginnen en na een aantal ronden binnen te komen om te overleggen. Dit liep erg goed en ze hebben de eerste vrije training tevreden afgesloten. Na de training is het span gekeurd en kon het team hem klaar maken voor de tweede vrije training. Hierin hebben ze weer lekker wat rondes kunnen rijden en hebben ze een snelste ronde gereden van 1,40.
Eind van de middag stond er ook nog een kwalificatie op het programma. Na wat afstelwerk aan het span voelde het zeer goed aan op de baan en hebben de mannen een mooie tijd van 1,38 op de klok gezet. De voor- en achterband waren wel behoorlijk versleten. Dit konden Wout en Werner duidelijk merken doordat ze moeilijk grip op de baan konden krijgen. Na overleg hebben ze ‘s avonds nog wat vers rubber aangeschaft en gemonteerd.

Zaterdag hebben de mannen de 2e kwalificatie verreden. Dit ging erg goed en ze hebben keurige 1,37 op de klok gezet. Goed voor een 11e startplaats!
‘S’Middags was de eerste race, de start was niet super maar in de eerste bochten konden de mannen al gelijk een aantal spannen terug pakken. In de tweede ronde kwam team Kranenburg en team Talens voorbij. Na een paar rondes achter hun aan te hebben gereden maakten de mannen een fout in de eerste bocht en verloren ze de aansluiting. Ze hebben de achtervolging voortgezet en team Kranenburg kwam langzaam in zicht, totdat er een crash was van team Treasure. De race werd met rood afgevlagd (rijdend op een 12e plaats)
We wensen de mannen van Treasure-racing een spoedig herstel toe!
‘Savonds was de IGG-party, hier hebben we na goed nieuws vanuit het ziekenhuis ook nog een drankje gedaan🥂🕺🏽💃🏽.

Zondag was de 2e race, de mannen waren weer goed door de eerste paar bochten en konden leuk aansluiten in een groepje van 5. Gedurende de race werd de grip minder en moesten ze iets rustiger aan doen. Ze zijn als 9e gefinishd 🏁
Na de race hebben we al onze spullen ingepakt en zijn we op huis aan gegaan.
Met een zeer tevreden gevoel kijken we terug op de fijne samenwerking met Werner. Ondanks dat hij geen fulltime bakkenist kan zijn ivm zijn studie, wat veel tijd vergt, is hij er voor ons en daar zijn we heel blij mee! Een dikke merci voor jou Werner!

We willen alle sponsoren en mensen die ons geholpen hebben dit seizoen onwijs bedanken. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.

Op 20 oktober sluiten we het seizoen af met de opstapdag in Lelystad, waar we met het complete team de enthousiaste “bakkenisten in spé” een leuke dag hopen te kunnen geven.

Sportieve groet namens het Halo Sidecarteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *