Assen 2018

Het verslag van het IDM weekend Assen, wat een FANTASTISCH weekend!

We zijn inmiddels weer thuis en ik heb nu even wat tijd om een mooi verslag over een ontzettend geslaagd weekend te schrijven.
Dit weekend is ons team versterkt door Freddy Lelubez. Hij was onze bakkenist voor dit weekend. Een vriendelijke, enthousiaste, vrolijke Fransman en een zeer ervaren bakkenist💪 we waren vereerd dat hij dit weekend met ons wilde rijden. We hebben al een keer eerder met Freddy gereden. Dit was in Hengelo tijdens de tweede race, eerder in dit seizoen. De resultaten waren toen ook al top👌
Freddy was samen met het team van zijn partner Marlène meegekomen naar Assen. Op donderdag avond zijn beiden teams vlak na elkaar gearriveerd in Assen en hebben de twee teams samen de tent opgebouwd. De sfeer was direct al prima.

Op vrijdag ochtend hebben Wout en Freddy de eerste vrije training gereden. Ze hebben de baan samen als team kunnen verkennen in de regen, waarin ze direct al een 8ste tijd wisten neer te zetten. Wout rijd altijd erg graag in de regen en dit was te zien aan de resultaten.
Vrijdag middag hebben ze de eerste kwalificatie op de droge baan gereden, wat het toch weer anders maakt en hierbij hebben ze een keurige tijd van 1.59 gereden. Na de vrije training hebben we met hulp van Nicolas Carre, Manuel Moreau, Sebastien Arifon en Freddy de vering van het achterwiel vervangen zodat Freddy niet meer zo stuiterde in de bak en wat comfortabeler zat😅 Hierna was er vrijdag avond een BBQ georganiseerd voor alle sidecarteams en dit was erg goed verzorgd, geslaagd en gezellig 🍻🥗🍢🍗🥩🍹🍷 s’Avonds arriveerde ook de rest van het team Hâlo. Zij kwamen later ivm de schoolgaande kinderen😏
Zaterdag ochtend hebben de mannen de 2de kwalificatie gereden. De resultaten waren goed, ze reden weer wat sneller waarmee ze een mooie tijd van 1.56 neerzette.
Met deze behaalde resultaten mochten we zaterdagmiddag op een 15de startplaats starten.
Zaterdag middag om 16.40u werd de eerste race gereden. Het was een goede, spannende race met een mooi resultaat waar we als team erg blij mee zijn!
De mannen reden heel goed samen, verbeterde hun eigen tijd en reden 1.54!! Ze eindigde op een 13de plaats😃! We waren met het team erg happy met dit resultaat en het team heeft s’avonds tijdens het eten nog een klein persoonlijk feestje gevierd en natuurlijk ook in gezelschap van de andere teams de avond door gebracht💃🏾🕺🏽🎉🍻

Zondag moesten we wachten tot aan het eind van de middag voordat we de tweede race konden rijden. De tijd hebben we gespendeerd door aan het span te werken, om het nog te beteren. We hebben de vering bij het voorwiel nog nagekeken en afgesteld, met het meedenken, overleggen en meehelpen van Nicolas, Manuel, Sebastien, Hilbert en Freddy. Daarnaast hebben we de uitlaat nog nagekeken om te voorkomen dat Freddy zijn rechterhand te warm zou worden want de vlammen kwamen tot aan zijn handschoen😳🔥 Ook kregen we nog visite van Alexandre Lot en zijn vrouw Joke en van onze familie uit Hoogezand.
s’Middags 16.40u was het zo ver en hebben de mannen hun 2de race gereden. Het was wederom een mooie, spannende wedstrijd met een waanzinnig resultaat! Wout en Freddy hebben wederom hun eigen “kunnen” verbeterd met een tijd van 1.53! In de pit was het feest voor Ed, Lies en Til, toen de mannen net nog het span van team Artiola konden inhalen voor de finishvlag🏁 en hiermee een 10de plaats pakten🍀🎉Wat zijn we blij met deze behaalde resultaten!!
We willen een aantal mensen/teams persoonlijk bedanken voor het meedenken, het helpen en het maken van een top weekend. Met dank aan: Freddy suzette Lelubes, Nicolas Carré en de mensen van de teams: Moreau Racing Side, TalensRacing, Artiola SidecarRacing, Team Bête des Vosges en het team van Aymeric Dejonghe en Marlène Couillard.
Daarnaast willen we natuurlijk al onze sponsoren die ons steunen wederom bedanken voor het mede mogelijk maken van dit geweldige weekend!
Een hele dikke MERCI en tot in Hockenheim 🎉🏁😎🍀

Wout & Mathilde, Edwin & Liesbeth en de kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *