Oschersleben 2018

Het eerste weekend in Oshersleben zit er voor het Hâlo team op.

Donderdag ochtend is het team om 9u vertrokken richting Oshersleben🏁
Het eerste gedeelte van de reis is prima verlopen, tot we een melding van een flinke file op de A2 kregen. We hebben een route binnendoor kunnen nemen, (wel met een slakken tempo) waardoor we uiteindelijk om 19u op de paddock van Oshersleben aan kwamen.
Tent opgezet, boel uitgepakt/opgebouwd, en begonnen met het span klaar te zetten voor de eerste vrije training op vrijdag ochtend. Tijdens het plaatsen van onze bodemplaat zagen we dat er in het fusee van achterwiel een 2tal scheurtjes zaten. Het was niet verantwoord om rijden totdat deze gelast waren. Dit hebben we kunnen regelen. We konden een las apparaat lenen van een Duitse collega en Wout heeft de 2 scheurtjes netjes dicht gelast. De tweede vrije training hebben we gereden. Onze bakkenist Hans moest nog even zoeken naar zijn prettigste zit in de bak en na deze training hebben we in overleg met Hans nog een paar kleine aanpassingen aan de kuip gemaakt.
Met een zeer positief gevoel zijn we hierna aan het eind van de middag richting de pit vertrokken voor de eerste kwalificatie training. Wout en Hans gingen van start, kwamen de eerste keer langs en de tweede ronde duurde het langer. Het span kwam op een gegeven moment de pit in. Direct konden we zien dat enkel Wout nog in het span zat. Een zeer onwerkelijk en incompleet beeld. Hij was Hans onderweg verloren maar waar precies was nog wat onduidelijk. Het team heeft direct actie ondernomen door de bako’s ter plaatse te vragen waar onze passagier was. Ons werd verteld dat Hans onderweg naar het Medical centrum was. Het team heeft de spullen laten staan en is richting het Medical centrum vertrokken, om te kijken hoe het met Hans was. Daar aangekomen kregen we te horen dat er waarschijnlijk sprake zou zijn van een fractuur in zijn rechter hand. Hans daarentegen, was hier niet van overtuigd, maar om alles uit te sluiten is hij samen met 1 van de teamleden in de ambulance richting het ziekenhuis vertrokken. Daar is alles bekeken en werd ons uiteindelijk verteld dat het om een kneuzing ging. Wout en Bas (team Thalens) hebben ondertussen Hans zijn spullen verzameld en hebben voor het vervoer terug naar de paddock gezorgd. Onze twee achtergebleven teamleden Edwin en Liesbeth hebben ondertussen alles op de paddock geregeld.
Ook het span werd door 2 collega’s keurig terug gebracht naar de tent. Dank hiervoor, Remco en Mitzi van team Weekers.
Hans is het verdere weekend van coldpacks voorzien en het team heeft gezamenlijk besloten om niet verder te rijden.
We hebben op zaterdag de tweede kwalificatie en de eerste race kunnen zien. We hebben onze collega rijders/bakkenisten aan kunnen moedigen, kunnen genieten van een mooie race en gelukkig heerlijk weer🌞
De tweede en laatste race is vandaag aan het eind van de middag, maar het team heeft besloten om op het gemak richting huis te vertrekken met nog een behoorlijke rit voor de boeg. Inmiddels zijn we al weer even onderweg. En ondanks de kleine teleurstelling dat we zo snel al “uitgespeeld” waren in dit eerste raceweekend, hebben we wel een mooi, gezellig weekend met onze collega zijspan teams gehad, de sfeer was ontzettend goed💃🏾🕺🏽🎉 We wensen de andere teams een mooie race aan het eind van de middag👍🍀🏁 Onze dank gaat uit naar al onze sponsoren die er voor hebben gezorgd dat wij er op en top uitzagen, een mooie acte de pressant konden geven en goed voorzien waren van allerlei lekkers & gezonde voeding!
Aankomend weekend staat Hengelo voor de deur, tot dan!

Een positieve, sportieve groet,

Het Hâlo Delmeco Team🏁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *